Velkommen til noen fantastiske dager i Lysøysundet!
Kystkulturdagene 2018 arrangeres 3.-5. august.

Årets tema er "Kystens Utvikling"

Historikk


De første markedsdagene ble arrangert i 1985. I 1990 ble landsstevnet lagt til Lysøysundet. Kjeungen Kystlag ble stiftet i 1987, under navnet Kystkulturgruppa Kjeungen. Navnet ble endret etter landsstevnet i 1990. Kystkulturgruppa Kjeungen dannet Stiftelsen Frohavet i 1991 ved å sette av 100.000 kr av egne midler, samt at Bjugn kommune la til 100.000 kr. Stiftelsen Frohavet skulle fortsette å arrangere Kystkulturdagene i Lysøysundet, da arrangementet var blitt for stort for kystlaget. Kystlaget ønsket å skape noe som lagene i Lysøysundet kunne leve av og ta del i.

 

Litt om Kystkulturdagene


Kystkulturdagene går av stabelen i august, hvert år. Da inviteres publikum og deltakere fra fjern og nær, til ei trivelig helg i Lysøysundet. Da kan man oppleve musikk, dans, sang, kunst og håndverk, blafrende seil og ramsalt sjø, mimre om svundne tider og nyte god mat og drikke. Barna kan få være med på egne aktiviteter som Eliasbåtene og å fange krabber.

Hvert år har sitt tema, og blir markert på ulike måter, både i ord, toner, kunstkort og plakater. Kjente og ukjente kunstnere har i årenes løp markert de ulike temaene på en flott måte. Disse kortene og plakatene har blitt et populært samleobjekt, som kan kjøpes fra oss.
Fredag åpner bodene og dagene er i gang. Det er underholdning på dagtid. Arrangement på kveldstid. Velkommen til Kystkulturdagene!
Lørdag er bodene åpne. På kvelden er det utefest nede på området.
Søndag er siste dag. Dagen startes med friluftsgudstjeneste med barnedåp på Veteranbåtkaia.

Roregatta og seilas

Det har blitt en tradisjon med rokonkurranse og seilas med veteranbåtene. Kjeungen Kystlag er ansvarlig for denne delen av arrangementet. Publikum kan se et flott skue når veteranbåtene har sin årlige defilering i Sundet, søndag under Kystkulturdagene.

Markedsboder

Fra våre markedsboder selges alt fra porselen og keramikk, trolldeig, håndmalte glass, malerier, nisser og troll, maritimt hånderk, kniver, klær og duker til mat av mange slag.

Frilufts - gudstjeneste

Søndag under Kystkulturdagene blir Gudstjenesten flyttet ut i naturen, nærmere bestemt på Veteranbåtkaia i Lysøysundet. Det blir virkelig en spesiell stemning under denne Gudstjenesten. Det har også blitt en tradisjon å holde barnedåp. Både prest og dåpsfølge blir rodd inn til bryggen, og mange benytter muligheten til å ro til kirke, slik de gjorde i gamle dager.