Inge Johnsen til Kystkulturdagene 2023!

Inge Johnsen til Kystkulturdagene 2023!

Publisert av Frohavet - Redaktør den 03.08.23. Oppdatert 12.08.23.

Under årets Kystkulturdager setter vi søkelyset på sjømat og det gode måltidet. Og hvem er vel bedre til dette enn måltidskokken Inge Johnsen, som blant annet har mottatt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris med bakgrunn i sitt brennende engasjement for måltidet.

Billetter til 3-retters middag søndag kan kjøpes i Kjeungbua.


Lørdag 12.august kl.13:00 - 14:30: "Måltid med mening"

 

Gjestene på Kystkulturdagene er invitert inn i teltet. Det er gratis inngang og sitteplassEr. 

Inge vil fra scenen dele sine tanker rundt måltidets betydning og samtidig lage 3-retters middag til sine gjester ved kjøkkenbordet. 

Svært ofte er det maten som får fokuset når vi spiser, men hvor, hva og med hvem er ofte underkommunisert i forhold til betydningen ett måltid har for oss menneske fysisk, psykisk og sosialt. Måltidet og kysten har hatt tilhørighet og identitet som er uadskillelig. Det var gjerne ramsalte opplevelse under fangsten og måltidet. Hvordan tar vi vare på denne kulturarven videre? 

Måltidskokken Inge Johnsen fra Bjugn har blant annet politikere som gjester ved kjøkkenbordet. Hva tenker regionens politikere om det offentlige måltidet i skoler, kantiner, barnehager, sykehjem og i forsvaret? Kan kystregionen Fosen ta en unik og enda viktigere posisjon enn andre områder i betydningen av ett måltid som gjør godt for kropp og sjel?

MENY

  • Fiskesuppa Torra!
    Tradisjoner på tur. En klassisk fiskesuppe fra min barndom var med fløte, smør og en balanse i surt og søtt. Alt dette er med, men vi tar en tur innom Asia og planter vårt stolte sjømerke der.

  • Grilla feskball!
    D går i ball. Smaken, følelsen og historiene henger i veggene. Alle ingrediensene er der, men tilpasset slik at feskball blir en favoritt i generasjoner fremover

  • Vaffel, bær og rømme!
    Det her er Go'hjerta dessert.  


NB! Alle tilskuere vil få en smaksprøve på fiskesuppen. 


Søndag 13.august: "Måltid med mening, 3-retters middag"

3-retters middag serveres i Foreningsbrygga. 
2 bordsett: kl.13 og kl.16. 

Her får du mulighet til å nyte den samme menyen som ble presentert lørdag, og i praksis oppleve sammenhengen fra refleksjon, diskusjon og betydningen av et måltid. Inge vil servere ett godt måltid ut fra sin historie fra kjøkkenbordet i barndommen. Det bordet som inspirerte han til å gå fra konkurransekokk til å bli en måltidskokk for hvermannsesfat.

Voksen: kr.395
Barn: kr.155
Billetter kjøpes i Kjeung-bua.

 


(Foto: Torstein Ihle)

Inge Johnsen:
- Født og oppvokst i Bjugn.
- Kjent fra ulike programmer i radio og tv.
- Er blitt tildelt Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris og Norske kokkershøyeste hederstegn. 
- Norges Bondelagskokk 2009.
- All formidling rundt måltidet er inspirasjon fra kjøkkenbordet på Fosen. 

 

Måltidet er støttet av