Kystkulturdagene i Lysøysundet er en festival som har eksistert sammenhengende helt siden 1985. 

Hold deg oppdatert - siste nytt om arrangementet på egen facebookside for kystkulturdagene Facebook icons for free download | Freepik  

Initiativtaker var Mogens Juul Rasmusen, som i 1985 slo seg ned i Lysøysund med sin Dordi. 21.september samme år arrangerte de den aller første regattaen "Gammel Dansk og spekesild", og dette arrangementet har utviklet seg til det vi i dag kjenner som Kystkulturdagene.

Kystkulturdagene går av stabelen 2.helg i august, hvert år. Da inviteres publikum og deltakere fra fjern og nær til ei trivelig helg i Lysøysundet. Da kan man oppleve musikk, dans, sang, kunst og håndverk, blafrende seil og ramsalt sjø, mimre om svundne tider og nyte god mat og drikke. Egne aktiviteter for barna med blant annet fast besøk av Eliasbåtene.

Hvert år har sitt tema, og blir markert på ulike måter, både i ord, toner, kunstkort og plakater. Kjente og ukjente kunstnere har i årenes løp markert de ulike temaene på en flott måte. Disse kortene og plakatene har blitt et populært samleobjekt, som kan kjøpes fra oss.