Kystkulturdagene 2023

Kystkulturdagene 2023

Publisert av Frohavet - Redaktør den 01.07.23. Oppdatert 28.07.23.

Les Kystkulturavisa >> HER

Årets kystkulturdager blir som tidligere år spekket med markedsdeltakere fra mange «forskjellige hjørner» av kongeriket Norge. Flere av deltakerne har vært med oss i mange år, og er som veteraner å regne i så måte. Her vil du finne både håndtverksprodukter og andrekreative produkter og litt kunst.

Hold deg oppdatert - siste nytt om arrangementet på egen facebookside for kystkulturdagene Facebook icons for free download | Freepik  

Folk med spesielt interesse for tradisjonsbåter, fra nær og fjern, har meldt at de ønsker å avlegge oss et besøk under arrangementet, så her blir det mulighet til å mimre over svunnen tid.

Lokalmatprodusenter deltar også i år, med både smaksprøver og mere til. Lokalmatproduksjon på Fosen øker for hvert år, både i omfang og mangfold, og vi har forhåpentligvis bare sett starten på noe positivt både for den som produserer mat, og for dem som er så heldige å få tilgang til kvalitetsvarer i verdensklasse.

I år ønsker vi å utvide sortimentet av «lokalmat» til også å omfatte sjørelaterte produkter, som blir produsert «like utenfor vår egen stuedør.Derfor satses det i år litt ekstra på å serverefiskeprodukter/smaksprøver og diverse fra eteget sjømattelt. Hvis alt går som lovet (og været spiller på lagmed arrangør) blir det mulig å delta på turer(med RIB) ut til et «visningsanlegg» for produksjonav laks.

Om du i tillegg ønsker å toppe opplevelsen avkystkultur med motordur fra gamle motorer, såkan vi i år presentere en unik samling av gamlepåhengsmotorer, hvor den eldste er fra 1913, fremdeles i original stand. Hele samlingen er et resultat av lokal entusiasme for å bevare det gamle, for framvisning til publikum.

Tradisjon tro blir det også i år en gedigen traktorparade bestående av gamle traktorer. Dette er det 10. året hvor lokale krefter pusser støvet av sine gode gamle klenodier for framvisningpå Kystkulturdagene i Lysøysundet. Alltidet etterspurt og artig innslag.

Ønsker alle en god sommer, og velkommentil Lysøysundet helga 12. – 13. august.
Ole Jonny Olden, styreleder i Stiftelsen Frohavet