Kystkulturdager 2023 Kjeungen Kystlag

Kystkulturdager 2023 Kjeungen Kystlag

Publisert av Espen Kalvå den 05.08.23. Oppdatert 09.08.23.

"NM i færing"

Det blir i år en egen klasse for færinger på seilasen Gammeldansk & Spekesild og roregattaen. Ta med deg færingen din til Lysøysund og delta. For de som har færing i naustet men som ikke kan å bruke den er dette en ypperlig anledning til å lære. Trøndelags færingekspertise vil være på plass for eventuelle spørsmål.

Seilasen Gammeldansk & Spekesild

Lørdag kl. 1300 ved lykta i innløpet til Lysøysund. Du kan selvfølgelig delta med hvilkens som helst seilbåt, men husk å registrere båten din i kjeungbua først.

 Mangler du båt men vil være med og seile, ta kontakt med oss i kjeungbua så får du være med som mannskap på en av båtene.

Roregatta

Søndag kl.1230 etter gudstjenesten skal den beste færingen kåres i kapproing. Her gjelder det å ha trent litt på forhånd, da det bør roes i takt og det skal manøvreres rundt en blåse. Starten går fra veteranbåtkaia til foreningsbrygga og tilbake, ca 1/2 nm. Påmelding i kjeungbua.

Jollestafett

Lørdag kl. 1500. Her må hvert lag stille med jolle og 4 stk. som skal ro hver sin etappe. Alle må ha flytevest og være forberedt på å bli våt, det meste er lov. Påmelding i kjeungbua.

 

Praktisk info:

Alle veteranbåter ligger gratis på veteranbåtkaia, og mannskap får gratis inngang. Kommer du med båten på henger lørdag kan du enklest sjøsette på Lysøya og ro over, da området blir avsperret for trafikk.